6 Μαρτίου 2008

Αμπέλων 1

Το τίποτα χρόνιο...
το καθόλου αιώνιο.
Νερό που κυλάει όπως πάντα, όμως πια εμφιαλωμένο και μεταλλικό. Με έναν πιγκουίνο να σου λέει σε ποιο κρασί θα το βάλεις, ποτήρι γεμάτο θα κρατάς ψηλά, κοιτώντας τη νύχτα, περιμένοντας να γεννήσει αστέρια και το φεγγάρι να γεμίσει με το ψεύτικο του φως τα μάτια των ανθρώπων που έχεις απέναντί σου. Ο ήλιος θα έρθει με τη αλήθεια του κρυμμένη από ανατολή σε δύση για να μη νιώθεις μόνος όταν πας και πηγαίνεις.
Και πας και πηγαίνεις και πας και πηγαίνεις και πας και πηγαίνεις και πηγαίνεις και πας, να φύγεις από κει που πάντοτε μένεις κοιτώντας τους άλλους που σε κοιτάνε για να δουν αν τους βλέπεις μέσα από τις κουρτίνες του εγκεφάλου σου που φοράει σπασμένα γυαλιά αποφεύγοντας, όσο μπορεί, την επαφή με την αλήθεια του κόσμου που όλοι λένε πως είναι σκατά.

Τα λεγόμενα που εμπεριέχουν τον κόσμο πολλά και ποικίλα. Παράδειγμα η έκφραση: "Ήρθε κι αυτό στο κόσμο". Τυχαίο το γεγονός ό,τι σε πολλές των περιπτώσεων η γέννηση ενός ανθρώπου συνοδεύεται από ακούσια αφόδευση; Κι εμείς οι τυχεροί ψεκάζουμε το άρωμά μας να καλύψουμε τη μπόχα, σκατά δε γνωρίσαμε ποτέ, σε αντίθεση με αυτούς που κολυμπάνε μέσα τους από τη γέννα.
Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι σκατά. Η ζωή είναι όλα. Η ζωή είναι ένας βρέφος και ο κόσμος η κούνια του.

10 σχόλια:

ρΟ είπε...

ειλικρινά?Πέρασα τέσσερις πέντε φορές και ποτέ δεν μπορούσα να αποφασίσω εάν έπρεπε να αφήσω σχόλιο.Χαμογέλασα και πικρό-χαμογέλασα(ξεχωριστή κατηγορία χαμόγελων,άκρως ενδιαφέρουσα!)Μελαγχόλησα και συνήλθα και φτου κι απ 'την αρχή.ή εσύ είσαι ταλαντούχος ή εγώ τραγικά κυκλοθυμική.

Υποπτεύομαι πως ισχύουν και τα δύο....

sunday είπε...

Ευχαριστώ Roxanred. Κι εγώ κυκλοθυμικός... κι εσύ ταλαντούχα.;)

unlearn... είπε...

dum spiro spero







*

sunday είπε...

Damn, Σπύρο, σπέρνω














































































*

Фе́ммe скатале είπε...

Η ζωή είναι παράξενη.
Ο κόσμος της ζωής είναι σίγουρα σκατά. Όχι παράξενα σκατά. Σκέτα σκατά

sunday είπε...

Σκατά, ίσως. Σκέτα... όχι.

Фе́ммe скатале είπε...

Αλλά πώς;

Unknown είπε...

Με απ'όλα

Фе́ммe скатале είπε...

Σταμάτα εσύ κύριε. Δεν υπάρχουν με απ'ολα και το ξέρεις καλά.

sunday είπε...

Όπως το είπε ο Ναρίτα. Απ'όλα. Μύγες, χαρτιά τουαλέτας, απορυπαντικά/αποσμητικά τουαλέτας κλπ κλπ. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος (άσχετα αν δεν φαίνεται σε αυτά που γράφω) κι αν αρχίζω να πιστεύω ότι υπάρχουν μόνο τα σκατά πάει...

Αναζήτηση στα χαμένα